Αρχή / Νέα / Ανακοινώσεις / DENTIST PASS – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

DENTIST PASS – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στις 23/5/2023 για το dentist pass. Η αίτηση θα γίνει από τους γονείς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr/dentistpass με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet και οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 40 ευρώ.

 

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ DENTIST PASS
  1. Ο γονέας οφείλει να έχει στο κινητό του την ψηφιακή χρεωστική κάρτα DENTIST PASS στην οποία θα έχει πιστωθεί το ποσό των 40 ευρώ.
  2. Ο οδοντίατρος οφείλει να διαθέτει τερματικό POS με τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.
  3. Πρόκειται για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε:

1. Έλεγχο στοματικής υγιεινής

2. Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών

3. Φθορίωση

4. Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Ο Οδοντίατρος θα πρέπει να πληκτρολογήσει στο POS το ποσό των 40€ και ο ασθενής να περάσει ανέπαφα το κινητό από το POS όπως θα έκανε με την χρεωστική του κάρτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Στο πρόγραμμα για τη διενέργεια πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε δικαιούχους (παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα (6-12) ετών) συμμετέχουν αυτοδικαίως χωρίς να απαιτείται καμία διαδικασία, όλοι οι οδοντίατροι/ορθοδοντικοί που διαθέτουν τερματικό σημείο πώλησης (POS) καταχωρημένο στους κωδικούς κατηγορίας εμπόρων (MCC-8021 για Οδοντίατρους και Ορθοδοντικούς).

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με το POS επικοινωνήστε με τον λογιστή σας ή την τράπεζα που προμηθευτήκατε το POS.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΣΠ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ 40 ΕΥΡΩ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους δικαιούχους για την πληρωμή πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας προς τους συγκεκριμένους ωφελούμενους για τους οποίους είχε αρχικά εκδοθεί και προορίζεται. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χρήση του ποσού αυτού για άλλο σκοπό, όπως ενδεικτικά η αξιοποίησή του από τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Αν διαπιστωθεί η μη τήρηση των ανωτέρω περιορισμών, δύναται να ανακληθεί η αρχική χρηματοδότηση και να αναζητηθεί εντόκως το ποσό της επιχορήγησης που τυχόν έχει χορηγηθεί, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΣΠ ΓΙΑ ΤΟ DENTIST PASS

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Ειδικότερα το Dentist Pass –ύψους 40 ευρώ- θα χορηγηθεί σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2011 έως και 2016) που διαθέτει ΑΜΚΑ ή προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού και θα περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Μετά την αίτηση, η οποία θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr/dentistpass με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet- οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Την χρεωστική κάρτα θα λάβει για λογαριασμό του παιδιού, ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί γονική μέριμνα ή επιμέλεια ή επιτροπεία.
H ψηφιακή χρεωστική κάρτα Dentist Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξι (6) πλήρεις ημερολογιακούς μήνες μετά το μήνα έκδοσής της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει οι γονείς να ακολουθήσουν τη διαδικασία ενεργοποίησης της κάρτας μέσω κατάλληλου κινητού τηλεφώνου (smartphone) που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 23η Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 και ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Η υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ μπορεί να γίνεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατίθονται για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είναι

VIVA WALLET, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK και ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA BANK.

Για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δεν προαπαιτείται ο δικαιούχος να είναι πελάτης των ως άνω ιδρυμάτων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να καλέσετε στο Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2154936, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Σχετικά secretary

Κοίτα επίσης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΗΠΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΚΑΘΕΤΗΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024