Αρχή / Νέα / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 17-18/6/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 17-18/6/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Εναρκτήρια τελετή της 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας: Παρασκευή 17/6/2022, ώρα 19:30)

 

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και η Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία διοργανώνουν στην Κεφαλονιά την Παρασκευή και το Σάββατο 17 & 18 Ιουνίου 2022 την 21η Σύνοδο της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διήμερο επιστημονικό συνέδριο στο Αργοστόλι, καθώς επίσης πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, ανοικτές προς το κοινό της Κεφαλονιάς.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας είναι Ν.Π.Δ.Δ. που υφίσταται σύμφωνα με τον νόμο. Η Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία είναι επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει μέλη οδοντιάτρους από τους τέσσερις οδοντιατρικούς συλλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, έχει κυλιόμενη την προεδρία σε διαφορετικό ανά έτος νησί, όπου και διοργανώνεται η εκάστοτε τακτική ετήσια σύνοδος  αυτής.

Η εκδήλωση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς θα συνδυάζεται με την αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Πειραιώς και Κεφαλληνίας, η πρώτη φάση της οποίας έχει συντελεστεί στον Πειραιά στις 10 Φεβρουαρίου 2018, οπότε και συνυπογράφηκε σύμφωνο αδελφοποίησης. Το επιστημονικό μέρος της Συνόδου έχει διαμορφωθεί με την φροντίδα της Επιστημονικής Επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, πρόεδρος της οποίας είναι ο τιμηθείς με το μετάλλιο του Συλλόγου μας ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μιχάλης Τζάκης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και η Οργανωτική Επιτροπή της 21ης Συνόδου προσκαλούν τον Τοπικό Τύπο, όλους τους φίλους καθώς και ολόκληρη την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει στις ανοικτές για το κοινό εκδηλώσεις της Συνόδου, που συγκεκριμένα θα είναι οι εξής:

 

Α) Την Παρασκευή 17/6/22 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”, στην εναρτκτήρια τελετή της Συνόδου:

 

α) Υποδοχή των συνέδρων, ιδιαίτερα των συναδέλφων από τον Πειραιά.

β) Απονομή του μεταλλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας στην γενική γραμματέα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και τ. πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλόγου Πειραιώς, Δρ. Μαρία Μενενάκου,. Η κ. Μενενάκου τιμάται ως κεντρική προσωπικότητα στην Αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Κεφαλονιάς και Πειραιά.

γ) Παρουσίαση ειδικού μεταλλίου για την 21η Σύνοδο που θα απονεμηθεί στον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μιχάλη Αγρανιώτη, στους ομιλητές του επιστημονικού μέρους της εκδήλωσης, στον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Δεβλιώτη και τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καθώς και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της 21ης Συνόδου.

δ) Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύση Βώρου με θέμα «Η σχέση του γιατρού με τον άρρωστο στην σημερινή πραγματικότητα»,

ε) Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί της Κεφαλονιάς. Τα τραγούδια και τους χορούς θα παρουσιάσει τμήμα του Καλλιτεχνικοχορευτικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας» (χοροδιδάσκαλος Διονύσης Μπάλλας) και ορχήστρα αποτελούμενη από τους μουσικούς: Ευσταθία Γαρμπή (φωνή), Γεράσιμο Γεωργόπουλο (αρχιμουσικό Φιλαρμονικής Δήμου Σάμης «Θέμος Αμούργης», ακορντεόν), Διονύση Παγουλάτο (μαέστρο Παιδικής Μαντολινάτας Δήμου Αργοστολίου, κιθάρα), Λαμπρογιάννη Πεφάνη (Δ/ρα Μουσικολογίας – βιολί).

Β) Την Παρασκευή 17/6 ώρες 10:00-12:00 και το Σάββατο 18/6 ώρες 19:30-20:30 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου θα είναι ανοικτή για το κοινό η Έκθεση Αρχειακού Υλικού Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που πραγματοποιούν στα πλαίσια της 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Κεφαλληνίας. Ξενάγηση στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/6 και ώρα 20:30 από την προϊσταμένη του Τμήματος Δρ. Θεοδώρα Ζαφειράτου.

Γ) Σε χρόνο μεταγενέστερο (πιθανόν τον προσεχή Σεπτέμβριο) ως παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση της 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, θα πραγματοποιηθεί διδακτική θεατρική παράσταση με στόχο την ευαισθητοποίηση στη στοματική υγιεινή, απευθυνόμενη στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. (Πρόκειται για την παράσταση «Στη χώρα της Οδοντοστοιχούλας»

από την Εταιρεία Μουσικών Θεατρικών Παραγωγών «Apple Productions»).

 

Στην πραγματοποίηση της 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Αργοστολίου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ). Υλικό για την υποδοχή των φιλοξενουμένων μας χορηγήθηκε από παραγωγούς του τόπου μας και θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε αυτό σε Δελτίο Τύπου που θα εκδώσουμε μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή της Συνόδου ο Πρόεδρος, Διονύσιος Γαρμπής

Σχετικά secretary

Κοίτα επίσης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ “Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα. Γνώσεις, Στάσεις και Συμπεριφορές Επαγγελματιών Υγείας: Οδοντίατροι”

Η σημασία της συμμετοχής των οδοντιάτρων στην έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών …